به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس ، «جان بولتون» سفير سابق آمريکا در سازمان ملل در تازهترين اظهار نظر خود گفت که ايران، کره شمالي و گروههاي تندروي تروريستي که ميتوانند در آينده نزديک بعضي از شهرهاي آمريکا را مورد هدف قرار دهند چالش نزديک و چين و روسيه به عنوان ابرقدرت ميتوانند چالشهاي آمريکا در دراز مدت باشند.
بولتون گفت: کره شمالي که دارنده تسليحات هستهاي است با منزوي کردن مردم خود در مقابل تحريمهاي اقتصادي و فشار خارجي مقاومت ميکند و به تدريج درحال بهبود توان موشکي خود است.
بولتون هشدار داد که کره شمالي درحال صادر کردن تسليحات کشتار جمعي به خاورميانه و بعضي از گروههاي تندروي متعصب است.
بولتون همچنين گفت: چالش ديگر فوري و مهم آمريکا در حال حاضر ايران غني از نفت است.
ايران اورانيوم غني شده براي ساخت 7 بمب اتمي را دارد و ميتواند در عرض 6 ماه به اين مهم دست يابد. ايران داراي يک برنامه گسترده و مدون هستهاي است و نميتوان با جنگ اين کشور را متوقف کرد.
بولتون همچنين اضافه کرد: تحريمهاي اقتصادي عليه ايران کافي و بازدارنده نيست و اسرائيل هم نميتواند ادعاي خود در حمله به عراق در سال 1981 و حمله به سوريه در سال 2007 را تکرار کند.
بولتون تاکيد کرد که دشمنان آمريکا رهبري اين کشور را ضعيف ميشمارند و به خاطر سياستهاي غلط و رژيم نادرست اوباما تهاجمي تر شدهاند.
وي تصريح کرد که راي دهندگان بايد سوابق سياست خارجي کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري را مدنظر قرار دهند.
بولتون با اشاره به سياستهاي ساده لوحانه باراک اوباما در برابر روسيه گفت: نگراني اصلي اوباما درحال حاضر استقرار يا برچيدن سامانه دفاع موشکي در لهستان و جمهوري چک است.
وي اضافه کرد که «ولاديمير پوتين» رئيس جمهور روسيه به فکر حفظ زرادخانه هاي هستهاي و نظامي روسيه است و تلاش ميکند بر منابع معدني و نفتي شوروي سابق تسلط يابد.
وي گفت: پوتين منافع آمريکا را در خاورميانه به چالش کشيده است.
بولتون همچنين با اشاره به منافع آمريکا در منطقه آسيا و اقيانوسيه، تلاش چين براي تسلط بر منابع نفت و انرژي در درياي چين جنوبي و درياي چين شرقي را عاملي براي تهديد آمريکا در آبهاي بين المللي قلمداد کرد.
سفير سابق آمريکا در سازمان ملل گفت: چين در حال توسعه نيروي سايبري و افزايش توان دريايي خود است و اين موضع قدرت آمريکا در آسيا را به چالش ميکشد.